pressinformation

 

pressbild

Diamond Dogs firar glamourösa 10 år med vinst i kategorin ”Årets bästa dragshow” på QX Gaygala 2012!

Diamond Dogs firar 10 år och drar igång jubileumsåret 2012 med specialgjord schlager-show på turné i samband med Melodifestivalen och fortsätter sedan med Greatest hits-turné runt hela landet med premiär i maj.

De lyxiga och överdådiga parodierna och imitationerna av världsartister är ett av Diamond Dogs specialområden och både Madonna, Lady Gaga, Christina Aguilera och Shirley Bassey får rejält däng när Sveriges dragshowhopp i den modernare kategorin tar plats på scenen.

Diamond Dogs är emellertid kanske mest kända för parodierna på svenska artister och deras hits, genom nyinspelningar med nya texter av artisterna själva!

Sanna Nielsen, Caroline af Ugglas, Lili & Susie och Alcazar har alla svettats i studion för att ge parodierna extra krydda med hjälp av sina egna signifikativa röster i kombination med Diamond Dogs frontfigur Peter Engunds ofta elaka texter.

Sonja Aldén, Shirley Clamp, Malena Ernman, Sarah Dawn Finer, Charlotte Perrelli och Arja Saijonmaa med flera har även de bidragit till att höja kvaliteten på Diamond Dogs digra produktion.

Skådespelare som Robert Gustafsson, Suzanne Reuter, Sissela Kyle, Sussie Eriksson och Börje Ahlstedt förekommer också i Diamond Dogs djupa skattkista av scen och filmmaterial som kan sättas ihop till en specialdesignad kväll för just dig.

Gruppen har otaliga gånger samarbetat på scenen med de artister de parodierar och har gjort allt från specialevent i Stadshuset tillsammans med Shirley Clamp, till show i världens största lappkåta i Gällivare tillsammans med Arja Saijonmaa och kan också bokas i sällskap med någon av de ovan nämnda och även med någon onämnd om du har speciella önskemål.

De har även showat på Globen, Konserthuset, Chinateatern, Berns, Tyrol, Göta Lejon, Göta Källare, Gröna Lund, Golden hits, på Kungsträdgårdens scen, på Melodifestivalens officiella efterfest, Glasklart i Malmö, inför flera tusen besökare på Stockholm Pride samt på otaliga estrader runtom hela Sverige.

Diamond Dogs har Club Paradise på Kolingsborg i Stockholm som fast scen sedan våren 2009 och fortsätter även under 2012 att hålla fanan högt på Stockhoms största diskotek.

Diamond Dogs går även att hyra in som DJ´s i alla typer av sammanhang och garanterar även då glamour även om det är i ett dj-bås!

Du kanske såg Diamond Dogs i Copycat Singers med Nanne Grönvall (TV3), på Bolibompa (SVT) eller i Karatefylla (TV6) under 2011?

Andra gyllene tillfällen på tv sedan starten har varit SVTs direktsända Tivoli-tävling på kanal 1 under våren 2004 där DD kammade överlägset kammade hem segern och för övrigt har killarna även synts i program som Talang 2007 (TV4), Förkväll (TV4), Sommarkrysset (TV4), Nyhetsmorgon (TV4), Jag vet vad du gjorde förra lördagen (TV3), Postkodmiljonären (TV4) och Rampljuset (SVT).

Diamond Dogs vann i år priset i kategorin Årets dragshow på tidningen QX Gaygala (sänd i TV4) för tredje gången och har sammanlagt varit nominerade sju gånger för priset sedan starten 2002.

 

 

 

© Martin Botvidsson - Diamond Dogs pressbild
Ladda ner JPG 10 MB

Ladda ner pressbilden genom att klicka på bilden. När bilden dyker upp, högerklicka och välj “Spara bild som”.
Var vänlig namnge fotografen ©Martin Botvidsson.